Skip to main content

Många av oss har säkert upplevt att bli störda av oönskade samtal. Det kan vara allt från telemarketing och försäljare till bedragare som försöker lura oss på pengar. Men hur kan man ta reda på vem som ringt när det inte finns något nummer att identifiera? Här följer några tips på hur du kan ta reda på vem som ringt.

Googla numret

En av de enklaste metoderna för att ta reda på vem som ringt är att googla numret. Det finns flera webbsidor som har samlat in information om telefonnummer och deras användare. Genom att skriva in det oidentifierade numret i sökrutan kan du hitta information om vem som äger numret eller vilket företag som ringer.

Använda en nummerupplysningstjänst

Det finns flera nummerupplysningstjänster som kan hjälpa dig att ta reda på vem som ringt. Dessa tjänster kan söka efter numret i sin databas och ge dig information om användaren eller företaget. Vissa av dessa tjänster är gratis medan andra kräver en avgift. Techplatsen skrev nyligen en mer ingående artikel om hur du kan ta reda på vem som ringt dig. I den artikeln hittar du lite fler tips.

Installera en mobilapp för nummeridentifiering

Det finns flera mobilappar som kan hjälpa dig att identifiera numret som ringer. Apparna använder sig av en databas med telefonnummer och kan ge dig information om vem som ringer, vilket företag det är eller om det är en bedragare. Vissa av dessa appar kan även blockera oönskade samtal automatiskt.

Ring tillbaka numret

En annan metod för att ta reda på vem som ringt är att ringa tillbaka numret. Om du bestämmer dig för att ringa tillbaka är det viktigt att vara försiktig, särskilt om det kan vara en bedragare som försöker lura dig. Om du är osäker på vem som ringt kan det vara bättre att använda någon av de andra metoderna för att ta reda på vem som ringt.

Lämna inte ut personlig information

Om du lyckas ta reda på vem som ringt är det viktigt att inte lämna ut personlig information om dig själv om du inte är säker på att det är en pålitlig källa. Bedragare kan försöka lura dig genom att samla in personlig information om dig, så var alltid försiktig med vad du delar ut.

Sammanfattningsvis finns det flera metoder för att ta reda på vem som ringt när du blir störd av oönskade samtal. Genom att använda någon av dessa metoder kan du minska risken för att bli utsatt för bedrägerier eller oönskade samtal. Kom ihåg att alltid vara försiktig och inte lämna ut personlig information till okända personer eller företag.