Skip to main content

Människan är äventyrslysten och vill uppleva saker. Vi är alla olika och uppskattar därför också olika saker, men gemensamt för oss alla är att vi upplever nya saker genom att stimulera våra sinnen. När vi upplever något nytt är det vår syn, hörsel, känsel, lukt och smak som tillsammans tolkar det som upplevs. Oavsett om det är en bit mat, musik, att se ett vackert landskap eller att prova något helt nytt så är det alltid våra sinnen som arbetar och berättar för kroppen vad de upplever.

Att uppleva något nytt kan vara roligt, skrämmande, spännande eller förväntansfullt. Alla gillar inte att uppleva nya saker medan andra längtar efter att göra det. Ett sätt att uppleva nya spännande upplevelser är att boka ett äventyr eller en upplevelse genom ett företag. I denna artikel hittar du vår topp 3 lista på upplevelser utöver det vanliga i Sverige.

#3 – Spaka ett eget flygplan

Hur många gånger har du spakat ett flygplan själv? Vi tänkte just det. Flygupplevelse erbjuder en upplevelse som de kallar Flygtur Airborne där du själv får möjlighet att spaka ett flygplan – helt själv! Det låter kanske galet, men Flygupplevelse har erbjudit denna typ av flygtur i åratal och har hundratals nöjda kunder som testat upplevelsen.

För bara 1.990 kr får du själv flyga flygplan tillsammans med en erfaren pilot över Västerås, Bromma, Göteborg, Malmö, Kristianstad eller Ronneby. Snacka om upplevelse!

Om du vill läsa mer om upplevelsen eller köpa den så klickar du här.

#2 – Aerobatics

Flyga upp och ner, sidledes och i loopar. Om det låter som något för dig är kanske upplevelsen Aerobatics precis vad du söker. I denna upplevelse som erbjuds av Flygupplevelse får du chansen att följa med en pilot som tävlar i de nordiska Aerobatics mästerskapen på en åktur du sent kommer att glömma.

Aerobatics är något för de riktigt äventyrslystna och vi gissar att det är 200% adrenalinrus från take-off till landning.

#1 – Top Gun

Gillar du fart, höga höjder, hisnande magkänsla och adrenalinrus? Då är detta helt klart flygupplevelsen för dig. Flyg jetmotor-drivet jaktflygplan, upp och ner, sidledes och loopar i en “dog fight”. Nu är du Maverick i höga G-krafter!

Upplevelsen Top Gun är en adrenalinbomb från början till slut. Upplevelsen, som erbjuds av Flygupplevelse, tar plats på ”hemlig ort” och innebär att man får chansen att sitta med i ett jaktflygplan i hastigheter uppåt 800 km/h(!). Vi kan med säkerhet påstå att denna upplevelse är för den mindre skaran fartentusiaster och adrenalinjunkies.

Om du är intresserad av att uppleva hur det är att flyga jaktflygplan kostar denna upplevelse 29.990 kr och då ingår allt du kan tänka dig för en upplevelse du aldrig någonsin kommer att glömma.

Läs mer om Flygupplevelsen Top Gun här.